Therapie

De focus binnen mijn behandelingen ligt op het doorbreken van niet-helpende patronen.

Vaak handelen we vanuit gewoonten, of zogezegd vanuit de automatische piloot.

Een bepaalde trigger zoals iets wat iemand anders zegt, of een bepaalde gedachte of gevoel vanuit jezelf, maakt dat je iets zegt of doet, of juist in de vermijding schiet.

Zo lang als dit voor je werkt is er natuurlijk niets aan de hand. Maar je bent waarschijnlijk op mijn site beland omdat de manier waarop je met bepaalde zaken omgaat, niet langer voor je werkt, maar juist tegen je is gaan werken.

Je hebt vast zelf al geprobeerd hier iets aan te veranderen, en ten dele is dat misschien ook wel gelukt. Maar waarom is blijvende verandering dan toch zo moeilijk te bewerkstelligen? Voor een groot deel komt dat door onze blinde vlekken, die gewoon heel moeilijk te zien zijn bij jezelf. Daarnaast doe je al heel lang wat je doet en is het moeilijk om hier zelf vanaf een afstand naar te kijken.

Wat we doen binnen de therapie is samen onderzoeken wat de patronen zijn waar je last van hebt. Vervolgens kijken we hoe deze zijn ontstaan, waarom dit destijds nodig was, wat je nu graag zou willen, wat het zo lastig maakt om dit te bereiken en wat er nodig is om dit wel te kunnen.

Hierbij werk ik veel met Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Voice Dialogue (delenwerk), Yoga (lichaamswerk) en Mindfulness.

Een  behandeling is altijd op maat en met jou samen stem ik af hoe en waar je aan wil werken.